Town of Lenox
Sign Permit

Date: Tax Map Number:

Address of sign site:

Describe construction of sign:

Attach a drawing of proposed sign with dimensions of sign and location of sign on premises. Include lettering and style of
sign. Lighting of sign etc.

Lot owners name, address and phone number;

Applicants name, address and phone number:

Is applicant: [ ] Owner [ JAgent [ ]Builder [ ]Other:

Contractors name, address and phone number:

Signature: X
Official Use
Payment received: Permit #:
Date of issuance: Administrative Officer: x

Permit complying to section:

Other information:

Inspectors Signature: x

PERMIT EXPIRES AT THE END OF ONE YEAR FROM DATE OF ISSUE
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Town of Lenox, NY
Thursday, October 31, 2013

Chapter 134. ZONING
Article VI. Supplementary Regulations

§ 134-42. Signs.

A. Permit. A sign permit must be obtained from the Zoning Enforcement Officer upon approval
of the Planning Board prior to the installation of any sign which exceeds four square feet in
area. This section does not pertain to governmental or quasi-governmental signs (traffic,
street, etc.) or any sign required by any law, ordinance or governmental regulation.

B. Prohibited signs. Signs shall be prohibited within 500 feet of the Erie Canal State Park and
within 600 feet of the New York State Thruway.

C. Sign sizes and permitted locations. Signs permitted in all districts without a permit include:

(1) Signs advertising the sale, rental or lease of the premises, such sign not to exceed 12
square feet in area. No more than one sign per premises.

(2) Professional nameplates and home occupational signs and homeowner identification
signs: one allowed per premises, not to exceed three square feet; it must be attached to

the premises.

(3) Signs advertising the sale of farm products grown on the premises in AG and AR Districts
only. Such signs shall not exceed 12 square feet; there shall be no more than one sign per
premises, and such signs shall be left up during the selling season only.

D. Signs permitted in all districts with a sign permit.

(1) Off-premises signs. Such signs shall be no closer to the highway right-of-way than 25 feet,
at which point the maximum sign size allowed shall be 25 square feet. The maximum sign
size allowed shall increase one square foot for every one lineal-foot increase in setback
from the highway right-of-way. This same formula shall be used to determine maximum
sign size with regard to the Erie Canal State Park property line and sign distance
therefrom.

(2) In residential districts, signs existing prior to adoption of this chapter and advertising
on-premises nonresidential uses shall not exceed 12 square feet in area; and new signs,
including signs replacing old signs which existed prior to adoption of this chapter, shall
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conform to the twelve-square-foot-area maximum limit.
E. Sign sizes allowed in business, commercial and industrial districts with a sign permit.

(1) On-premises advertising signs not to exceed two square feet for each linear foot of
building frontage occupied by the principal building shall be allowed; total area of the sign
shall not exceed 200 square feet.

(2) No more than two signs per commercial or industrial use shall be allowed; however, one
additional identification sign not exceeding four square feet will be permitted.

(3) Sign size allowed in Major Highway District for bed-and-breakfast establishments with a
special permit: one on-premises advertising sign not to exceed 12 square feet. Such sign
shall be no closer to the highway right-of-way than 25 feet. [Added 7-10-1989 by
L.L. No. 4-1989]

F. Traffic obstruction or hazard.

(1) No sign shall be permitted which may impair public safety; restrict vision between
intersecting streets, streets and sidewalks, around curves, etc.; be confused with traffic
sign or signal or obstruct the same; or constitute a hazard to public safety. 7 ’
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(2) llluminated signs shall employ only lights emitting a light of constant intensity; flashing,
rotating or moving lights shall not be allowed. llluminated signs or lighting devices shall
not be placed or directed so as to cause either direct or indirect glare or reflection upon
any highway or other premises that may constitute a traffic hazard or nuisance.

(3) Banners, posters, pennants, streamers or similar moving or fluttering devices shall not be
a part of any sign and shall be prohibited.

(4) Setback. All signs shall observe a twenty-five-foot minimum setback from the highway
right-of-way.

G. Abandoned signs. Any sign which no longer advertises an existing business conducted or
product sold on the premises shall be removed by the real property owner within six months
of the discontinuation of the use.

H. Temporary signs. A temporary permit may be issued for signs such as political posters,
banners, promotional devices and the like for a period not to exceed 30 days, provided that
such signs are not attached to utility poles, and provided that all such signs shall be removed
at the expiration of the permit. Temporary signs shall observe a fifteen-foot setback. Issuance
of temporary sign permit shall be made by the Zoning Enforcement Officer upon finding that
the signs applied for are not detrimental to the health, safety and welfare of the public. All
locations must be identified in the application.

. Back-to-back “A” or "V signs. For the purposes of this chapter, back-to-back “A” or "V” signs
may be counted as one sign, and the large side shall be counted as the sign size according to
this chapter.
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J. Revocation of sign permit. All signs must be kept in a neat and orderly appearance. Safe
structural maintenance is also required. Any sign failing to meet such standards, upon written
notice by the Zoning Enforcement Officer to the owner of such sign and/or premises on
which such sign is situated, shall have a ninety-day period to conform to acceptable
standards, as determined by the Planning Board at a regular meeting. In the case of a failure
to comply within the prescribed period, the sign permit shall be revoked and the sign
removed within 30 days of notice to remove such sign. This section shall apply to all signs in
the Town of Lenox, regardless of the time when they were installed. [Amended

11-14-1994 by L.L. No. 2-1994]
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